به گزارش قدس آنلاین ، یکی از موضوعاتی که همیشه رهبر معظم انقلاب بر روی آن تأکید داشتهاند ارتقای حوزه فرهنگ و هنر بوده است. به همین خاطر رسانههای معاند همواره برای این حوزهها برنامهریزی جدّی دارند که یکی از آنها جشنواره فیلم فجر بود.
این جشنواره همچون ادوار قبلی با حضور مردم، اهالی رسانه، منتقدین و هنرمندان و رقابتِ 24 فیلم هفته گذشته به کار خود پایان داد و یک بار دیگر این نقشهها نقشِ بر آب شد. احمد راستینه سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در گفتوگویی با خبرنگار فرهنگی تسنیم تأکید کرد: یکی از مهمترین رویکردهای جشنواره فیلم فجر امسال میدان دادن به افراد علاقهمند به صحنه واقعی هنر و فراهم کردن بستر برای حضور افرادی بود که کمتر به عنوان چهرههای نام آشنا در پرده سینما از آنها یاد میشد. اما نشان دادند که میتوانند نقش و هنر خودشان را به زیبایی نشان دهند و رهآورد جدیدی را برای سینمای ایران بازتولید کنند.
وی با اشاره به فضاسازیهای رسانههای معاند به این نکته اشاره کرد: اساساً تحریم برخی از چهرهها نسبت به جشنواره فیلم فجر با راهپیمایی شکوهمند 22 بهمن، پاسخ خودش را گرفت. این شکوهِ حضور مردم در صحنه نشان داد اساساً آن تحریمها هیچ خللی بر حرکت رو به جلوی انقلاب اسلامی در بخشهای مختلف نخواهد گذاشت. نه تنها مشکلی برای سینمای کشور ایجاد نخواهد کرد بلکه سبب طلوع چهرههای جدید و عبور از انحصارگرایی و بازیگرسالاری خواهد شد.
راستینه به موضوع سهمِ ناچیز فرهنگ اشاره کرد و افزود: ما منتظریم بودجه به صحن بیاید؛ چون کمیسیون فرهنگی نسبت به بودجه فرهنگی در لایحه بودجه دولت، انتقاداتی داشت و رضایتبخش نبود. منتظریم به واسطه کمک نمایندگان مجلس بخشی از سهم فرهنگ در بودجه عمومی افزایش پیدا کند. درصدِ دقیقی را نمیتوان اعلام کرد اما سهم فرهنگ در بودجه، نسبت به سالِ گذشته که حداکثر 2/5 درصد بودجه عمومی اختصاص پیدا کرده بود، تغییر چندانی ندارد و تقریباً همان سهم 2/5 درصدی را دارد.
درباره این نکته احسان قاضیزاده هاشمی که به عنوان دبیر شورای نظارت بر صداوسیما شناخته میشود درباره سهم فرهنگ در بودجه عمومی کشور چنین گفت: هر اقدامی در کشور نیازمند منابع مالی است اما حوزه کار فرهنگی حوزه بلندمدت است که باید در طول زمان کارهایی انجام شود. اراده، خلاقیت و تفکر لازم دارد که این نتیجه حاصل شود، برای این مسیر نیازمند منابع مالی هستیم، با بیان و گفتوگو انجام میشود. اصولاً حوزه فرهنگ فقط برای یک گروه خاص نیست باید با برنامهریزی متنوعی اتفاقات مختلفی در این حوزه بیفتد که نیازمند اعتبارات لازم است.
وی افزود: در لایحه بودجه، حوزه فرهنگ همیشه غریب و مظلوم است. با وجود تمام جریانسازیها همه مواردی که مطرح شد میزان بودجه فرهنگی باز هم به 1/7 درصد کل بودجه نمیرسید این یعنی اوج مظلومیت فرهنگی؛ در صورتی که میبینیم صرفاً این بودجه به پرداخت حقوق و دستمزد رسانهها، فعالیتهای مردم و مؤسسات فرهنگی برمیگردد. در واقع حقوق مجموعه کارکنان امور فرهنگی از همین 1/7 بودجه است؛ (80 تا 85 درصد حقوق)- با این وجود 15 درصد باقیمانده از همان 1/7 درصد، بقیه موارد مربوط به حوزههای رسانه، فضایمجازی تا حوزه نشاط اجتماعی و ورزش همگانی و کتابخانههای عمومی... را دربرمیگیرد؛ من فکر میکنم باید تلاش ویژه یعنی برای خروج از مظلومیت فرهنگی که در اقصی نقاط کشور فعالیتهای زیادی داریم، شرایط را ارتقاء بدهیم.
قاضیزاده هاشمی با اشاره به اتفاقات اخیر، گفت: اتفاقات اخیر نشان داد در شاخصهای فرهنگی و اجتماعی همچون حوزه مدارس و دانشگاهها باید کار کنیم. در اوج جنگ 19/5 میلیون جمعیت دانشآموزی داشتیم و برای این تعداد دانشآموزان 400 هزار نفر پرسنل داریم. اکنون 15/5 میلیون دانشآموز داریم، اما امروز که کادر دانشآموز از رشد یک میلیون گذشته، اکنون مقوله دانشآموز کجاست؟ آیا واقعاً آموزش و پرورش 85 درصد منابع را باید به حقوق و دستمزد اختصاص دهد؟ پس سهم پژوهش کجاست؟ سهم هزینههای ورزشی و رفاهی دانشآموزان زیر 2 درصد است. واقعاً 15/5 میلیون جمعیت دانشآموزی کجای ساختار تربیتی هستند؛ این نکته در دانشگاهها هم وجود دارد. ما در حال ارتقای بودجه هستیم به خصوص مواردی که با مردم ارتباط دارد.
او در ادامه صحبتهای خودش همان نکتهای که سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس به آن اشاره کرد یعنی تلاش مجلس برای افزایش بودجه فرهنگی است را اینگونه تکرار کرد: مجلس به دنبال افزایش بودجه فرهنگی است. 4 سال با تلاش مجلس این بودجه را به 2/7 درصد بودجه عمومی کشور رساندیم که هنوز زمان داریم و برای سال آینده باید ارتقا بدهیم.
دبیر شورای نظارت بر صداوسیما همچنین در ادامه صحبتهایش به این نکته هم اشاره کرد که پیش از این وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ساخت آثار فاخر و پیمان جبلی رئیس صداوسیما برای به سرانجام رسیدن کارهای فاخر نمایشی همچون «سلمان فارسی» و شروع سریال «موسی(ع)» و ورود به زندگی برخی از شخصیتهای ملی و میهنی و اساطیری بر افزایش بودجه و توجه بیشتر به حوزههای فرهنگی تأکید کرده بودند.
قاضیزاده هاشمی این چنین گفت: بارها مقام معظم رهبری به اهمیت حوزههای فرهنگ اشاره فرمودند. شما صداوسیما را ببینید که آخرین کار فاخر و شاخص آن به خیلی سال پیش یعنی سریال مختارنامه برمیگردد. در طول این سالها میتوانست کارهای فاخر متعدد داشته باشد برای اولین بار در مجلس ردیف بودجه برای سریال فاخر تعیین کردیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مردم تشنه محتوای فاخرند و اگر آثار فاخر در تلویزیون ببینند اصلاً به سراغ مدیومهای دیگر و ماهواره نخواهند رفت. تحقق این کارهای فاخر هم بودجه میخواهد و ما به دنبال این هستیم با پروژه و موضوع، پول بدهیم و عملیاتی کردیم. در واقع بودجه عمومی برای صداوسیما نمیدهیم و پافشاری میکنم سریالهای الف ویژه را پرداخت میکنیم. از طرفی دیگر اعتبارات سینمایی گذاشتیم که سال آینده تولید فوقالعاده داریم. نیازمند کار درجه یک در همه عرصهها هستیم؛ بودجه را هدفمند میدهیم و برنامهمحور پیش میرویم.
نظر شما